Gebakken kipfilet met asperges,puree en groene-peper-saus

ingrediënten
  • 2 à 4 kipfilets
  • 12 witte asperges
  • 2 eieren
  • 50 g peterselie
  • 250 g aardappelen
  • 25 g boter
  • peper & zout
  • nootmuskaat
  • 1 dl kalfsjus
  • 1 kl groene peper op sap
  • 1 kl room
  • 1 kl cognac
  • 25 g boter
Bereiding
  1. Bak de kipfilets kort aan in een pannetje met boter en laat ze dan een vijftal minuten verder garen in de oven. 
  2. Schil de asperges, verwijder het harde kontje en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Besprenkel ze met geklaarde boter en houd ze warm.
  3. Kook de eieren bijna hard (ca. 8 minuten).
  4. Laat ze afkoelen, pel ze en hak in fijne snippers. Voeg wat peper en zout toe.
  5. Was de peterselie en hak fijn.
  6. Kook de geschilde aardappelen tot ze volledig zacht zijn en stamp ze met wat boter en room tot puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Laat  voor de saus de kalfsjus inkoken met de groene peper, de room en de cognac. Breng op smaak met wat peper en zout. Klop dan, op laag vuur, de saus op met stukjes koude boter.
  8. Leg, op warme borden, een bedje van aardappelpuree. Schik de kip erop en de asperges ernaast.
  9. Strooi op de punten van de asperges wat mimosa van ei (stukjes wit en geel) en op de uiteinden de peterselie.Lepel er de saus rond.