Gegratineerde andijvie met aardappel en rozemarijn

ingrediënten
  • 100 g andijvie, grof gesneden
  • 500 g aardappels, in dunne schijfjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 200 g uien, in halve ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tl zeezout & peper
  • 1 el rozemarijn
  • 225 ml melk
  • 25 ml room
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Doe 1 eetlepel olie in een pan en fruit de ui.
  • Voeg de andijvie en peper toe en bak nog 2-3 minuten.
  • Haal de andijvie van het vuur.
  • Doe de aardappelschijfjes in een kom en meng ze goed met de resterende olie, rozemarijn, knoflook en zout.
  • Bekleed de bodem van een ovenschaal met de helft van de aardappels.
  • Doe de andijvie erop en dan weer een laagje aardappels.
  • Dek de schaal af en zet hem ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Haal daarna de schaal uit de oven, neem het folie eraf en schenk de sojamelk en -room erover.
  • Bak alles nog zo'n 30 minuten totdat de aardappels mooi bruin worden.