Gemarineerde rode biet

ingrediënten
  • 4 of 5 rode bietjes (anders gekleurd werkt natuurlijk ook)
  • 250 gr appelcider azijn
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl mosterdpoeder
  • peper en zout
Bereiding
  1. Schrob de bietjes tot ze volledig proper zijn. Wrijf ze in met een scheutje olijfolie en pak ze in in aluminiumfolie. 
  2. Plaats ze in een voorverwarmde oven van 200°c en bak ze voor ongeveer een uurtje, of tot je ze makkelijk kan doorprikken met een vork.
  3. Laat ze afkoelen en ontdoe ze van hun pel, snij ze overlangs in 4 of 6 stukken.
  4. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de marinade en giet het over de bietjes,
  5. Laat minstens anderhalf uur marineren voor je ze eet, deze bietjes bewaren ook ongeveer een week in de frigo, en worden alleen maar beter van smaak.

 

 

door Hannah Dequeker