Gentse Hutsepot

ingrediënten
  • 250 g schapenvlees (ofwel runds- of kalfsvlees)
  • varkenspoot of -oor
  • 150 g verse worst
  • 250 g wortelen
  • 1 groene selder
  • 2 preien
  • 2 uien
  • 2 raapjes
  • 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
  • ½ kleine groene kool
  • 1 kg aardappelen
Bereiding
  1. Doe in een zeer grote pan alle stukken vlees, behalve de worst.
  2. Voeg er water aan toe zodat het vlees net onder staat. Doe er een beetje zout bij.
  3. Breng het geheel aan de kook. Verwijder het schuim zo vaak als nodig.
  4. Maak de groenten schoon en snijd deze klein.
  5. Draai het vuur laag en voeg er de groenten, het kruidentuiltje en nog wat zout en peper aan toe.
  6. Laat het geheel op laag vuur gedurende 1 uur sudderen.
  7. Voeg nu de worst toe.
  8. Doe er na een uur de in vieren gesneden aardappels bij.
  9. 45 - 60 min. laten sudderen op een laag vuurtje. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Openingsuren juli en augustus:

Di t.e.m. Vr     10:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOBOX

Tel. 09 386 98 79
biobox@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook