Gepaneerde kalfslapjes met kappertjes, champignons en pasta

ingrediënten
  • 600 g kalfslapjes
  • 2 eieren
  • 1 potje kappertjes (± 80 g)
  • 25 cl witte wijn
  • 25 cl kalfs fond
  • 1 citroen
  • bloem
  • boter
  • 250 g champignons
Bereiding
  1. Maak de champignons schoon en snij in schijfjes. Giet een scheut olijfolie in een pan, stoof de champignons onder deksel. Besprenkel met citroensap en kruid met zout en peper.
  2. Laat de kappertjes uitlekken.
  3. Bestrooi de kalfslapjes met peper en zout.
  4. Doe bloem in een soepbord en klop de 2 eieren los in een ander soepbord.
  5. Doe wat boter en olijfolie in een pan met antikleeflaag.
  6. Wentel een voor een de lapjes vlees eerst door de bloem en daarna door het los geklopte ei. Bak het vlees in de hete pan aan elke kant 2 minuten.
  7. Leg op een schotel en hou warm onder een deksel.
  8. Wanneer alle lapjes zijn gebakken, gaan de kappertjes, de wijn en de kalfsfond in de bakpan. Laat alles 8 minuten inkoken.
  9. Doe room bij de champignons en het stoofvocht en kook de vloeistof nog 5 minuten in. Kruid met peper en zout.
  10. Kook de pasta in gezouten kokend water en roer de pasta regelmatig los.
  11. Leg op een voorverwarmd bord 3 à 4 gepaneerde kalfslapjes. Schik de pasta ernaast en overgiet zowel de pasta als de lapjes met de saus. Voeg de champignons toe.

 

door Weekend Knack 
 

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Openingsuren juli en augustus:

Di t.e.m. Vr     10:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOBOX

Tel. 09 386 98 79
biobox@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook