Geroerbakte koolrabi

ingrediënten
  • 1 koolrabi
  • 2 el olie
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes look
  • zout & peper
  • 3 tl sojasaus
  • 3 tl sesamolie
  • lente-ui
Bereiding
  1. Snijd ongeveer een achtste deel van de onderkant van elke koolrabi knol en schil de rest.
  2. Snijd de koolrabi in schijfjes van 3 mm.
  3. Stapel die op elkaar en snijd ze in julienne reepjes van 3 mm dik.
  4. Verhit de olie in een grote wok op middelhoge warmtebron.
  5. Voeg het fijngesneden pepertje toe.
  6. Roerbak dit kort tot het pepertje donkerder geworden is.
  7. Doe er geperste knoflook bij.
  8. Roer het één keer door, voeg dan de koolrabi, zout en peper toe. Schep dit om.
  9. Zet de warmtebron iets lager.
  10. Roerbak dit alles 6 à 7 minuten tot de koolrabi net zacht is.
  11. Voeg sojasaus, sesamolie en lente-ui toe. Schep het een paar keer om, dien het dan meteen op.

 

uit 'Madhur Jaffrey's Vegetarische Gerechten' door Madhur Jaffrey
 

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Openingsuren juli en augustus:

Di t.e.m. Vr     10:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOPAKKET

Tel. 09 386 98 79
biopakket@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook