Geroerbakte koolrabi

ingrediënten
  • 1 koolrabi
  • 2 el olie
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes look
  • zout & peper
  • 3 tl sojasaus
  • 3 tl sesamolie
  • lente-ui
Bereiding
  1. Snijd ongeveer een achtste deel van de onderkant van elke koolrabi knol en schil de rest.
  2. Snijd de koolrabi in schijfjes van 3 mm.
  3. Stapel die op elkaar en snijd ze in julienne reepjes van 3 mm dik.
  4. Verhit de olie in een grote wok op middelhoge warmtebron.
  5. Voeg het fijngesneden pepertje toe.
  6. Roerbak dit kort tot het pepertje donkerder geworden is.
  7. Doe er geperste knoflook bij.
  8. Roer het één keer door, voeg dan de koolrabi, zout en peper toe. Schep dit om.
  9. Zet de warmtebron iets lager.
  10. Roerbak dit alles 6 à 7 minuten tot de koolrabi net zacht is.
  11. Voeg sojasaus, sesamolie en lente-ui toe. Schep het een paar keer om, dien het dan meteen op.

 

uit 'Madhur Jaffrey's Vegetarische Gerechten' door Madhur Jaffrey