Gevuld witloof

ingrediënten
  • 8 stronkjes witloof
  • 2 ronde beschuiten
  • 1 ei
  • 500 gr gemengd gehakt
  • 16 plakjes dun ontbijtspek
  • scheutje citroensap
  • 1 mespunt kerriepoeder
  • bakboter
  • 2 eetlepels peterselieplukjes
  • nootmuskaat
  • peper en zout
Bereiding
  1. Maak het witlof schoon en halveer het in de lengte. Verwijder de bittere kern maar zorg ervoor dat de blaadjes aan elkaar blijven.
  2. Verkruimel de beschuiten en meng met het ei en het gehakt. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  3. Verdeel het gehakt over 8 halve witlofstronkjes. Plaats er de andere helft terug op en omwikkel met het spek tot een stevig bundeltje.
  4. Bak de stronkjes aan in wat boter tot ze goudbruin van kleur zijn, bevochtig met een scheut water. Besprenkel met het citroensap en kruid met peper, zout en kerriepoeder. Leg er enkele nootjes bakboter tussen. Laat onder gesloten deksel ongeveer 20 minuten sudderen.
  5. Schik 2 gevulde stronkjes op een bord. Lepel er een beetje stoofvocht over. Bestrooi met peterselieplukjes.
  6. Serveer met gekookte aardappelen of puree.