Gevulde aubergine met lamsgehakt

ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 2 paprika's
  • 1 ajuin 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 3 el olijfolie
  • 500 gr lamsgehakt 
  • 1 hardgekookt ei 
  • 3 el gehakte basilicum
  • boter 
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Halveer de aubergines overlangs en hol ze uit. Hak het vruchtvlees fijn. Spoel en halveer de paprika's, verwijder zaadjes en zaadlijsten, snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg de gesnipperde, knoflook, blokjes aubergine en paprika toe en bak nog even mee. 
  4. Snij het hardgekookt ei in kleine blokjes. Roer ze met het gesnipperd basilicum, zout en peper door het gehakt. Proef en breng indien nodig nog verder op smaak.
  5. Vul de aubergines met het mengsel en leg ze in een beboterde ovenschaal. Zet 30 minuten in de oven. 
  6. Werk af met basilicum. Geef er naan of flatbread bij.

 

door Hannah Dequeker