Gevulde patisson, op z'n Thais

ingrediënten
  • 4 kleine patissons
  • 500 g rundergehakt
  • 4 el limoensap
  • 4 pijp ajuintjes
  • 4 teentjes look
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 stokje citroengras
  • 2 rode chilipepers
  • 4 el vissaus
  • 8 takjes koriander
  • 6 takjes munt
Bereiding
  1. Plaats de patissons in een grote kookpot en laat ze in ongeveer 25 minuten gaar worden. Grotere patissons zullen uiteraard langer moeten koken. De patissons zijn gaar wanneer je de schil gemakkelijk kan induwen met je duim.
  2. Haal de patissons uit het water en laat ze even afkoelen.
  3. Besprenkel intussen het gehakt met limoensap en laat dit er even intrekken.
  4. Snij de pijp ajuintjes in fijne ringetjes. Hak de look, gember en chili pepertjes zo fijn mogelijk. Kneus het citroengras met het heft van je mes. Snij de takjes koriander fijn en haal de blaadjes van de munt.
  5. Plaats het gehakt in een pan en bak dit op een middelhoog vuur.
  6. Voeg nadien de look, gember, peper en citroengras toe aan het gehakt. Roer er nadien de pijp ajuintjes en vissaus doorheen.
  7. Zet het vuur uit en roer ook de koriander en muntblaadjes doorheen het gehakt.
  8. Snij het kapje van de patissons en verwijder de pitten uit de patissons. Het vruchtvlees laat je zitten.
  9. Vul de patissons met het gehaktmengsel en zet het dekseltje er opnieuw bovenop.
  10. Serveer met rijst.

 

door Trouw.nl