Gewokte asperge met pijpajuin

ingrediënten
  • ½ kg witte asperges
  • 1 busseltje pijp ajuin
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 g cashewnoten
  • scheut witte wijn
  • zout & peper
Bereiding
  1. Schil de asperges met een dunschiller, en kraak er de harde onderkanten af.
  2. Doe koud water in een ruime pan. Voeg wat zout, de schillen en de onderkanten  van de asperges toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook, Laat het geheel even pruttelen en trekken.
  3. Verwijder de schillen en de onderkanten.
  4. Voeg de asperges toe en kook ze zachtjes 7 tot 10 minuten.
  5. Snijd de pijp ajuin in kleine stukjes, en hak de noten in de keukenmachine.
  6. Snijd de asperges in schuine kleine stukjes.
  7. Verhit de olie in de wok zeer heet, bak hierin de asperge en de pijp ajuin opscheppend op een hoog vuur gedurende ± 4 min.
  8. Doe daarna de gehakte cashewnoten erbij en verhit even mee.
  9. Voeg zout en peper toe naar smaak en blus dit geheel af met de witte wijn
  10. Serveer met een stukje gebakken vis of bij een pasta.

 

Door Smulweb