Gluten- en suikervrije pompoen snickerdoodles

ingrediënten
  • 250 g amandelbloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 3 el gesmolten kokosvet
  • 3 el pompoenpuree
  • 80 g ahornsiroop
  • 2 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel
  • 1 el kokosbloesemsuiker
Bereiding
  1. Warm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de amandelbloem, bakpoeder en zout samen in een grote mengkom.
  3. Meng het kokosvet, de pompoenpuree, de ahornsiroop en het vanille-extract samen in een aparte mengkom.
  4. Vermeng nu alles uit beide kommen samen. Meng tot wanneer je een plakkerige brei verkrijgt. Laat dit afkoelen voor een 10-tal minuten.
  5. Meng nu de kokosbloesemsuiker en kaneel in een kom.
  6. Vorm balletjes van ongeveer 2,5 centimeter in diameter en rol deze door de kokosbloesemsuiker en kaneel. Plaats ze op een bakplaat en rol ze plat (tot ruim 1 centimeter) met behulp van een deegrol.
  7. Bak de koekjes voor 10 à 12 minuten (afhankelijk van de dikte van de koekjes). De koekjes moeten vanboven stevig aanvoelen maar vanbinnen zacht blijven. Ze zullen nadat je ze uit de oven haalt nog iets harder worden.
  8. Laat ze afkoelen op de bakplaat.

 

door Wholesomelicious.com