Gratin van aardappelen en koolrabi

ingrediënten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje verse tijm
  • 1 grote of 2 kleine koolrabi’s
  • 400 g bloemig kokende aardappelen
  • zout & vers gemalen witte peper
  • 200 g crème fraîche
  • sap van 1/2 citroen
Bereiding
  1. Snipper de ui en de knoflook.
  2. Pluk de blaadjes van de gewassen en droog geslagen tijm.
  3. Meng de ui, de knoflook en de tijm door elkaar en kruid met peper en zout.
  4. Snijd de geschilde en van de houtachtige plekken ontdane koolrabi in dunne plakjes.
  5. Schaaf of snijd de geschilde en gewassen aardappelen in dunne plakken.
  6. Leg de aardappelen en de koolrabi om en om dakpansgewijs in een ovenschaal.
  7. Bestrooi ieder laagje met wat van het tijmmengsel.
  8. Roer het citroensap door de crème fraîche en giet dit mengsel over de groenten.
  9. Laat de gratin op het rooster in het midden van de oven op 200°C gaar en goudbruin worden.
  10. Geef er een gemengde salade bij. Combineer bijvoorbeeld met lamskoteletten.

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Openingsuren juli en augustus:

Di t.e.m. Vr     10:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOPAKKET

Tel. 09 386 98 79
biopakket@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook