Groenten-roomsoep

ingrediënten
  • 2 liter (kippen)bouillon
  • 1 ui
  • 5 stengels selder
  • 1 wortel
  • 4 teentjes knoflook
  • ½ Chinese kool (of bloemkool)
  • 5 pijp ajuintjes
  • 1 bosje verse peterselie
  • 1 kipfilet
  • 1 dl room
  • wat vermicelli
  • peper & zout
Bereiding
  1. Was alle groenten en snij ze in stukken, houd enkele bladeren van de selder opzij. Snij de blaadjes van de selder fijn.
  2. Laat boter smelten in een ruime pan en stoof ze hierin aan.
  3. Giet de bouillon erbij en laat onder deksel 20 minuten sudderen op een matig vuur.
  4. Bak ondertussen de stukjes kipfilet aan in wat boter tot ze beginnen kleuren, hou opzij.
  5. Mix de soep matig fijn en voeg vervolgens de vermicelli toe, breng terug aan de kook en draai dan het vuur uit, doe er de room en de gesnipperde selderblaadjes bij.
  6. Serveer in diepe grote borden en strooi er wat vers geraspte Parmezaan op.