Hartige plaattaart met venkel, geitenkaas en munt

ingrediënten
  • 1 rol vers bladerdeeg 
  • 2 venkelknollen
  • olijfolie
  • 1 tl honing
  • 150 gram geitenkaas
  • 3 el (geiten)yoghurt
  • rasp van een halve citroen
  • 1 el citroensap
  • versgemalen gedroogde chilipeper
  • versgemalen peper en zeezout
  • blaadjes van een paar takjes verse munt, ter garnering
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rol het bladerdeeg uit ter grootte van een bakplaat. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier het uitgerolde bladerdeeg op.
  3. Snijd de venkel in de lengte doormidden en snijd beide helften in plakken van 1/2 centimeter. Bewaar het groen voor de garnering.
  4. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Leg de venkelplakken in de pan en druppel er wat honing over. Bak de venkel een paar minuten aan elke kant. Bestrooi met peper en zout.
  5. Roer de geitenkaas los met de yoghurt, chilivlokken, citroensap en citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout en verdeel het geitenkaas mengsel over het bladerdeeg. Verdeel de gegrilde venkel over het bladerdeeg en druk aan.
  6. Bak de plaattaart in ongeveer 20-25 minuten tot de venkel verkleurt en het bladerdeeg bruin kleurt.
  7. Laat de plaattaart even staan voor je hem in stukken snijdt. Garneer met de groene venkel topjes en muntblaadjes.
  8. Serveer met een lekker frisse salade.

 

door Yellow lemon tree