Hartige taart met snijbiet à la Ottolenghi

ingrediënten
  • een vel bladerdeeg
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 bosje snijbiet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handje verse munt
  • 1 handje peterselie
  • 1 handje verse salie
  • 75 gram feta
  • 100 gram ricotta
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 rasp van citroen
  • zout
  • peper
  • 15 gram pijnboompitten
  • 15 gram amandelschaafsel
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en hak de knoflook en verse kruiden fijn. Snij de snijbiet (zowel de steel als het blad) grof.
  2. Bak nu de snijbiet, ui, knoflook en kruiden ongeveer 15 minuten in wat olijfolie. Haal de pan van het vuur en voeg de feta, geraspte kaas, pijnboompitten, citroenrasp en zout en peper toe aan het groenten mengsel. Proef of je de smaak goed vindt.
  3. Vet een quiche bakvorm in en beleg deze met je deeg vel. Verdeel het groenten mengsel over het deeg en beleg deze vervolgens met wat klodders ricotta. Garneer met de amandelen.
  4. Bak de quiche ongeveer 30 minuten op 180 graden goudbruin en je heerlijke taart is klaar!

 

door Foxilicious

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Openingsuren juli en augustus:

Di t.e.m. Vr     10:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOPAKKET

Tel. 09 386 98 79
biopakket@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook