Ierse rabarbertaart

ingrediënten
  • 340 g (volkoren) meel
  • bakpoeder
  • mespuntje zout
  • 50 g basterdsuiker
  • 80 g margarine in stukjes
  • 1 ei
  • 175 ml karnemelk
  • 700 g rabarber in stukjes van ± 2 cm
  • 200 g (of minder) suiker
Bereiding
  1. Maak deeg van het meel, bakpoeder en zout, in combinatie met de basterdsuiker, margarine, het ei en de karnemelk.
  2. Het deeg kneden en de helft uitrollen voor een bodem en de zijkanten van een bakblik van 24 cm diameter.
  3. Dit in het ingevette bakblik doen.
  4. Rabarberstukjes in de deegvorm doen en ruwe suiker eroverheen strooien.
  5. Rest van deeg uitrollen, taart mee bedekken, met behulp van water zijrandjes aan elkaar plakken, stoomgaatjes maken.
  6. Bovenkant bevochtigen met een beetje water en daarna een beetje suiker erover strooien (decoratief en lekker).
  7. In een oven (stand 4) zetten en 50-60 minuten laten staan, tot de bovenkant beetje bruin is en de rabarber zacht.
  8. Taart laten uitstomen en afkoelen.