Indiase komkommer-yoghurtsalade

ingrediënten
  • 1 knoflookteen
  • 1 sjalot
  • 1 komkommer
  • zout
  • 2 el verse munt of koriander
  • 2,5 dl yoghurt
  • 4 el cashewnoten
Bereiding
  1. Pel de knoflook en de sjalot en hak deze heel fijn.
  2. Schil de komkommer, halveer deze in de lengte en verwijder zaad en vocht.
  3. Rasp de helften boven een zeef.
  4. Schep de knoflook en sjalot door de komkommer en strooi er zout over.
  5. Laat dit mengsel 10 minuten staan en druk er dan het vocht uit.
  6. Knip de blaadjes munt klein.
  7. Doe de yoghurt in een schaal en voeg het mengsel toe.
  8. Laat de salade door en door koud worden.
  9. Garneer met de gehakte noten.
  10. Lekker bij sterk gekruide gerechten.