Kastanjepuree

ingrediënten
  • tamme kastanjes
  • snufje zout
  • peper
  • klontje boter
  • scheutje melk
Bereiding
  1. Was de kastanjes en kruis de schil diep in aan beide kanten van de kastanje.
  2. Kook de kastanjes in een snufje zout ongeveer 10 minuten.
  3. Giet ze af bewaar het kookvocht.
  4. Pel zo snel mogelijk de schil eraf. Dit gaat het gemakkelijkst als de kastanjes nog warm zijn.
  5. Zorg dat alle schilletjes en velletjes eraf zijn. Deze geven een bittere smaak aan de puree.
  6. Kook de kastanjes voor de tweede keer op een groentestomer in het bewaarde kookvocht. En bewaar weer het kookvocht.
  7. Pureer de kastanjes en voeg naar smaak zout, peper, melk, boter en een beetje kookvocht toe, maak de puree zo romig als je zelf wil.

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Openingsuren juli en augustus:

Di t.e.m. Vr     10:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOBOX

Tel. 09 386 98 79
biobox@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook