Kip gevuld met citroen

ingrediënten
  • 1 kip van ± 1 kg
  • 1 citroen
  • 2 grote venkelknol
  • 2 el boter
  • zout & versgemalen zwarte peper
  • 1 el maïzena
Bereiding
  1. Prik de citroen hier en daar met een vork in.
  2. Snijd de venkelknol in grove repen.
  3. Bestrooi de binnenkant van de kip met zout en peper en vul hem met de citroen en wat van de repen venkelknol.
  4. Vouw het kippenvel van het vulgat over elkaar en steek het met een cocktailprikker vast.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal met de helft van de boter in.
  6. Leg de repen venkel in een ovenschaal, plaats er de gevulde kip bovenop en leg er stukjes van de boter op.
  7. Dek de schaal met aluminiumfolie af, en laat de kip in ongeveer 45 minuten gaar worden.
  8. Verwijder de folie, zet de schaal terug in de oven en laat de kip in 20 minuten bruin worden onder de grill.
  9. Haal de kip uit de schaal, zeef het kookvocht en bind het met een papje van de maïzena en wat water.