Kip met sinaasappel en munt

ingrediënten
  • 2 handsinaasappels
  • 2 takjes munt
  • 4 kipfilets 
  • zout en peper 
  • 60 g koude boter
  • 1 dl sherry
Bereiding
  1. Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en in plakjes snijden. Munt grof knippen. 
  2. Kipfilets bestrooien met zout en peper. In ruime braadpan 30 g boter verhitten en kipfilets op hoog vuur in 4 minuten rondom bruin bakken. 
  3. Sinaasappels en sherry toevoegen en op laag vuur 10 à 12 minuten laten pruttelen en kip laten garen. 
  4. Kip uit pan nemen en op vier borden leggen. Rest van koude boter in blokjes snijden en door saus kloppen. Saus over kip scheppen en bestrooien met munt.
  5. Serveer met rijst.

 

door Albert Heijn