Klassieke Japanse ramen

ingrediënten
  • 375 g tofu, in blokjes
  • 4 el hoisin saus
  • 1 paksoi
  • 300 g gemengde paddenstoelen, grof gesneden
  • 4 porties ramennoedels
  • 2 l paddenstoelenbouillon
  • 100 g taugé
  • 4 eieren, gekookt
  • 4 el nori vlokken
  • 2 el zwarte sesamzaadjes
  • zonnebloemolie
Bereiding
  1. Doe de tofu blokjes in een bakje met de hoisin saus en laat marineren tot later gebruik.
  2. Verwijder de onderkant van de paksoi en spoel de stronken af onder koud water. Snijd het groen van de paksoi en de witte stronken in reepjes.
  3. Verhit wat olie in de koekenpan en bak de paddenstoelen. Zet de gebakken paddenstoelen apart en verhit nogmaals wat olie in de pan. Bak de gemarineerde tofu blokjes 4 minuten op middelhoog vuur.
  4. Kook intussen de ramennoedels ongeveer 2 minuten in kokend water (niet in de bouillon!). Giet af en spoel af met koud water. Zet apart tot later gebruik.
  5. Verhit in de kookpan de paddenstoelenbouillon op middelhoog vuur tot net tegen het kookpunt.
  6. Maak intussen de borden op door de ramen, gebakken paddenstoelen, tofu blokjes, paksoi en taugé over de kommen te verdelen. Pel de eieren en snijd doormidden. Plaats in elke kom 2 helften.
  7. Giet tot slot de bouillon in de kommen. Garneer met de nori vlokken en zwarte sesamzaadjes.

 

door Food and Friends

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Openingsuren juli en augustus:

Di t.e.m. Vr     10:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOBOX

Tel. 09 386 98 79
biobox@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook