Komkommersoep met yoghurt

ingrediënten
  • 2 komkommers
  • 350 gr yoghurt
  • 3 el citroensap
  • 1 sjalotje, grof gehakt
  • 1 teentje knoflook, grof gehakt
  • ½ rode ui, fijngesnipperd
  • 2 el verse dragonblaadjes
  • 3 takjes platte peterselie
  • 4 takjes verse dille
  • 50 ml lekkere olijfolie, zout en peper
Bereiding
  1. Halveer de komkommers en schraap met een lepeltje de zaden eruit. Bewaar een kwart van één van de komkommers in de koelkast. De rest van de komkommers snijd je in stukjes.
  2. Doe de stukjes komkommer met de yoghurt, citroensap, sjalot, knoflook, takjes peterselie, 2 takjes dille, dragon en 50 ml olijfolie in een blender en pureer tot een glad geheel. Is het te dik, voeg dan wat koud water toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  3. Doe de soep over in een goed afgesloten pot en laat minstens 8 uur of een hele nacht koelen in de koelkast. 
  4. Snijd de achtergehouden komkommer in heel kleine blokjes en hak de rest van de dille fijn. Proef de soep en breng eventueel terug op smaak met zout en peper. Serveer de soep in kommen of borden met de blokjes komkommer, de gesnipperde rode ui en garneer met de dille. Druppel er ook nog wat olijfolie over.

 
door Kitchenista