Krokante aardpeerkoekjes

ingrediënten
  • 300 g aardperen
  • 1 ei
  • 3 takjes verse peterselie of 1 tl gedroogde peterselie
  • ½ tl karwijzaad of kummel
  • 1 tl zout
  • ½ el bloem
  • olie om in te bakken
Bereiding
  1. Peterselie fijn hakken. De dunne steeltjes zijn ook lekker.
  2. Ei klutsen en mengen met de kruiden en het zout.
  3. Met een grove rasp de gewassen aardperen raspen,duw er zoveel mogelijk vocht uit.
  4. De aardperen meteen mengen met het eimengsel en de bloem.
  5. Olie verhitten en een proefkoekje bakken.
  6. Wanneer het koekje uit elkaar valt, doe dan iets meer bloem door het mengsel.
  7. Aardpeermassa in gelijke porties verdelen en maak er platte koeken van zo groot als uw handpalm.
  8. Bak ze eerst op een hoog vuur totdat het ei begint te stollen.
  9. Draai dan het vuur laag en laat ze nog even gaar worden.
  10. Ze zijn klaar wanneer de buitenkant krokant is, terwijl de koekjes van binnen nog lekker zacht zijn.

 

Door Odin