Lamsgehaktballetjes met warmoes en rode biet

ingrediënten
  • 600 g lamsgehakt
  • 4 rode bieten (voorgekookt)
  • 1 bussel snijbiet (wordt ook wel 'warmoes' genoemd)
  • 50 g rucola
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 30 g pijnboompitten
  • 2 eieren
  • 50 g parmezaan
  • 20 g panko
  • nootmuskaat
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout uit de molen
Bereiding
  1. Pel en snipper de sjalotten. Pel en snipper de knoflook. Spoel de rucola en peter­ selie. Hak de peterselie en 1/3 van de rucola fijn. Rasp de parmezaan. Meng het lamsgehakt met de helft van de sjalot, de helft van de pijnboompitten, de peterse­lie, de gehakte rucola, de ei­eren en de panko. Kruid met nootmuskaat, peper van de molen en zout. Rol er balle­tjes van. Bak de balletjes goudbruin in olijfolie.

  2. Rooster de rest van de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Spoel de warmoes en snij fijn. Fruit de rest van de sjalot en de knoflook in de wok in olijf­ olie. Voeg de warmoes toe en bak op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Snij de rode bieten in partjes. Haal de pan met de warmoes van het vuur en schep de rode bieten eronder.

  3. Verdeel de groente­ mengeling over de borden. Schep er enkele gehakt­ balletjes op en werk af met de rest van de rucola, de geroosterde pijnboompitten en de parmezaan. Tip! Lekker met geroosterde pitabroodjes.

door Libelle lekker