Lamskoteletjes op bedje van koolrabi met salie

ingrediënten
  • 2 koolrabi's
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 bosuitje
  • 2 takjes salie
  • 5 el olijfolie
  • 8 lamskoteletjes
  • 3 el grove mosterd
  • zout & zwarte peper
Bereiding
  1. Koolrabi's schillen en in kleine blokjes snijden.
  2. Blokjes in kokend water met zout in ongeveer 3 minuten beetgaar koken.
  3. Koolrabi overdoen in vergiet en afspoelen met koud water.
  4. Goed laten uitlekken.
  5. Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  6. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  7. Salie in reepjes snijden.
  8. In koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en hierin koolrabi met knoflook ongeveer 1 minuut roerbakken.
  9. Gedeelte bosuitjes voor garnering achterhouden, rest door koolrabi mengsel scheppen.
  10. Helft van de salie toevoegen en geheel ongeveer 4 minuten op matig vuur bakken tot koolrabi begint te kleuren.
  11. Regelmatig omscheppen.
  12. Intussen lamskoteletjes met mosterd inwrijven.
  13. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en hierin lamskoteletjes in ongeveer 5 minuten bruin en vanbinnen roze bakken.
  14. Koolrabi mengsel over borden verdelen en lamskoteletjes erop leggen.
  15. Bestrooien met zout en peper naar smaak.
  16. Garneren met rest van salie en ringetjes bosui.
  17. Serveren met aardappelpuree.

 

door Smulweb