Minestrone

ingrediënten
  • 2 uien
  • 2 stengels bleekselderij
  • olijfolie
  • 600 g gemengde groene groenten, zoals courgettes, venkel, bimi, groene asperges, snijbiet, boerenkool, erwten en tuinbonen
  • 200 g arborio-risottorijst
  • 2 liter kippen- of groentebouillon
  • 1 bos gemengde verse rozemarijn en tijm (30 g)
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g parmezaan
  • 1 citroen
  • extra vergine olijfolie
Bereiding
  1. Pel de uien en maak de bleekselderij schoon. Hak ze fijn en doe ze met 2 eetlepels olie in een grote pan op matig vuur; blijf 15 minuten regelmatig roeren. Dit is een goed moment om je groene groenten voor te bereiden. Snijd courgette en venkel in blokjes van ½ cm en bimi, asperges, snijbiet en boerenkool fijn. Zet de groenten even opzij. Roer de rijst 2 minuten door de ui en bleekselderij en giet de bouillon erbij. Bind de takjes kruiden bij elkaar, gooi het bosje in de pan, breng de soep aan de kook en laat 15 minuten pruttelen.
  2. Pel voor de pesto intussen de tenen knoflook, doe ze met een snufje zeezout in een vijzel en maal er een fijne pasta van. Rasp de parmezaan en citroenschil erover, knijp de citroen erboven uit en werk er 4 eetlepels extra vergine olijfolie door.
  3. Roer de groenten door de soep en kook ze 10-15 minuten mee, zodat ze nog wat bite hebben. Voeg naar smaak peper en zout toe, schep de soep in warme kommen en maak af met lepeltjes pesto.


door Food and Friends