Minestrone met groenlof en rijst

ingrediënten
  • 1 krop groenlof
  • handvol doperwten
  • 2 teentjes look
  • 1 ajuin
  • 6 el olijfolie
  • 200 g basmati rijst
  • peper en zout
  • 50 g Pecorino of Parmezaanse kaas
  • 1,5 L kippenbouillon of groentebouillon
  • bosje verse basilicum, fijngesnipperd
Bereiding
  1. Fruit de uien enkele minuten in de olijfolie in een diepe soeppan. Voeg de gesneden groenten toe en roer alles goed door elkaar.
  2. Overgiet alles met de bouillon, sluit de pan en laat de soep 30 minuten pruttelen. Voeg na een kwartier de rijst toe.
  3. Laat ongeveer 20 minuten pruttelen of tot de rijst gaar is.
  4. Haal de pan van het vuur, voeg basilicum toe en peper en zout naar smaak. Serveer de soep in diepe borden en strooi er de Parmezaanse kaas over.

 

Gebaseerd op Biolicious