Noedels met koolrabi

ingrediënten
  • 1 pakje noedels
  • 2 koolrabi's
  • 4 shiitakes
  • 2 wortelen
  • 2 kleine uitjes
  • bindmiddel
  • 1 tl rijstazijn
  • 1 el nori poeder
  • ¼ kop sesamzaadjes, geroosterd
  • 2 el sesamolie
  • zout & peper
Bereiding
  1. Kook de noedels in kokend water.
  2. Voeg nori poeder in de laatste minuut toe.
  3. Snij de peentjes diagonaal.
  4. Blancheer de koolrabi blaadjes in grove stukken 5-10 minuten.
  5. Pel de koolrabi en snij in kleine diagonale stukjes.
  6. Snij de shiitake in dunne plakjes.
  7. Verhit de olie in een diepe pan.
  8. Fruit de ui en daarna de peentjes, koolrabi en plakjes shiitake hierin.
  9. Voeg zout en peper en de azijn toe.
  10. Bind alles na ongeveer 10 minuten met uw bindmiddel.
  11. Serveer de groenten op noedels met geroosterde sesamzaadjes erop.