Paksoi-curry

ingrediënten
  • 2 tl korianderzaad
  • 2 tl geel mosterdzaad
  • 2 tl komijnzaad
  • 1/2 tl chilipoeder (of meer/minder naar eigen smaak)
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 8 el water
  • 1 el sojasaus
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 2 teentjes look, gepeld en grof gehakt
  • 2 el arachideolie
  • 2 paksoi
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 dl groentebouillon
  • 75 g geroosterde amandelschilfers
  • peper en zout naar smaak
  • een handjevol vers korianderblad
Bereiding
  1. Rooster in een droge koekenpan het koriander-, mosterd- en komijnzaad tot het geurig is en “ploft”. Haal van het vuur en maal de zaden grof in een vijzel. Doe samen met de andere specerijen, het water, de sojasaus, de ui en de look in een blender en pureer.
  2. Was de paksoi grondig en scheid de stelen van de bladeren. Snijd de stelen in stukken van ongeveer 3 cm en de bladeren in reepjes.
  3. Verhit de arachideolie in een kookpan en bak de specerijenpuree hierin een drietal minuten al roerende aan. Voeg de paksoi stelen toe en laat ze ongeveer 5 minuten mee stoven. Voeg de kokosmelk en de groentebouillon toe en laat met het deksel op de pan ongeveer 10 minuten pruttelen.
  4. Roer de paksoi bladeren door het mengsel en laat nog ongeveer 5 minuten koken, of tot de paksoi zacht is. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Dien op met rijst en bestrooi met wat fijngehakt korianderblad en de geroosterde amandelschilfers.

 

door Hannah Dequeker