Paprika-champignonsoep

ingrediënten
  • 3 groene paprika's
  • 250 g champignons
  • 2 sjalotten
  • ½ kg aardappelen
  • 100 g boter
  • 2 l bouillon
  • 1 ½ dl verse room
  • 1 oudbakken broodje of boterham
  • vers gemalen peper
  • zout
  • 1 snuifje verse oregano en muntblaadjes
Bereiding
  1. Fruit de gehakte sjalotten glazig in hete boter.
  2. Voeg de in reepjes gesneden paprika's, kleingesneden aardappelen en champignons toe en laat 5 minuten mee fruiten.
  3. Overgiet met bouillon en laat onder deksel 20 minuten pruttelen op matig vuur.
  4. Snijd het broodje of de dikke boterham in blokjes en bak ze in hete boter goudbruin en krokant.
  5. Kruid de soep met zout, peper en oregano.
  6. Roer de verse room erdoor en garneer voor het opdienen met broodkorstjes en een takje verse munt.

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Openingsuren juli en augustus:

Di t.e.m. Vr     10:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOBOX

Tel. 09 386 98 79
biobox@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook