Parelcouscous met courgette en tomaat

ingrediënten
  • olijfolie
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 teentje look, geperst of fijngehakt
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 250 g parelcouscous, fregola of een andere fijne pastasoort (zoals orzo)
  • 500 ml groentenbouillon
  • 200 g feta, in blokjes
  • oregano
  • handvol rucola
  • 250 g kerstomaten, gehalveerd
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan of wok.
  2. Fruit er de ui en look in aan tot de blokjes glazig zijn.
  3. Gooi er de courgetteblokjes bij, zet het vuur hoog en bak bruin.
  4. Voeg er de parelcouscous aan toe en bak even mee tot alle korreltjes een laagje olie hebben.
  5. Giet er de bouillon bij, zet het vuur laag en dek af.
  6. Laat in ongeveer 8 minuten, of tot al het vocht opgenomen is, gaar koken. (voor andere graan- of pastasoorten kunnen andere verhoudingen en gaartijden gelden: check de verpakking!)
  7. Voeg er de feta aan toe en kruid met oregano.
  8. Meng er ook de rucola en kerstomaten door.
  9. Roer door elkaar tot de rucola geslonken is.
  10. Kruid met peper en zout en serveer.

 

door een lepeltje lekkers