Pasta met broccolisaus

ingrediënten
  • pasta naar keuze
  • 700 g broccoli
  • 2 sjalotjes
  • 3 takjes peterselie
  • 2 el (maïs-)olie
  • 1 teen knoflook
  • 1 dl witte droge wijn
  • 1 dl groentebouillon (blokje)
  • 1 el mosterd
  • 1 dl crème fraîche
  • zout en peper
Bereiding
  1. Verdeel de broccoli in roosjes, kook ze 3 minuten voor en laat ze uitlekken.
  2. Snipper de sjalotjes en hak de peterselie fijn.
  3. Verhit de olie en fruit er de sjalotjes en uitgeperste knoflook in.
  4. Schenk de wijn en de bouillon erbij, zet het vuur hoog en laat het vocht iets inkoken.
  5. Voeg de mosterd en de broccoli toe en warm alles, af en toe omscheppend, 2 minuten goed door.
  6. Schep de crème fraîche en de peterselie erdoor.
  7. Schep gekookte pasta door de saus of geef het er apart bij.