Pasta met pesto van rucola en pijnboompitten

ingrediënten
  • 300 g penne
  • 100 g rookkaas
  • een bosje rucola
  • 30 g pijnboompitten
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 200 rauwe ham in plakken
  • olijfolie
  • zout
Bereiding
  1. Kook de pasta in een pan met ruim gezouten water, volgens de instructies op de verpakking
  2. Maak ondertussen de pesto van de rucola, geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olie, citroensap, peper en zout, dit alles fijnmaken in keukenmachine of vijzel.
  3. verwarm de oven voor op 180°, leg de rauwe ham verspreid op een bakplaat en plaats in de oven tot ze mooi krokant zijn.  Laat afkoelen en breek in stukjes.
  4. Snij de rookkaas in kleine stukjes.
  5. Giet de pasta af in een zeef en doe direct terug in de pan en roer de pesto, de rookkaas en de krokante ham met de pijnboompitten erdoor.
  6. Verdeel over de borden en dien direct op.
  7. Lekker met gemengde sla.