Pastaschotel met paddenstoelen en spinazie

ingrediënten
  • 400 g spirelli of fusilli
  • 400 g spinazie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g paddenstoelen
  • 250 ml sojaroom
  • 1 dl groentebouillon
  • plantaardige boter
  • snuifje zout & peper
  • nootmuskaat
  • paneermeel
Bereiding
  1. Kook de pasta beetgaar en giet af.
  2. Blancheer de verse spinazie 1 minuut in gezouten water.
  3. Spoel onmiddellijk af onder koud water, zodat de mooie groene kleur behouden blijft en laat uitlekken.
  4. Hak de blaadjes grof.
  5. Stoof de fijngesnipperde sjalot en look mooi fijn in wat sojaboter.
  6. Laat de fijngesneden paddenstoelen stoven en voeg de geblancheerde spinazie toe en laat even meestoven.
  7. Voeg de sojaroom en de bouillon toe en laat even inkoken.
  8. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  9. Meng met de gekookte pasta, giet in een vuurvaste ovenschaal en strooi er wat paneermeel over.
  10. Leg er een paar klontjes boter bovenop zodat je een mooi korstje krijgt.
  11. Zet 10 tot 15 minuten in de oven.

 

door Eva vzw

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Openingsuren juli en augustus:

Di t.e.m. Vr     10:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOBOX

Tel. 09 386 98 79
biobox@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook