Patisson met bietjes in de oven

ingrediënten
  • 2 rode bieten
  • 1 patisson
  • 20 g pistache nootjes
  • 1 el fijn geraspte pecorino
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 el sesamolie
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de patisson en bietjes in dunne schijven. (Indien je een grote patisson gebruikt kan je hem beter vooraf schillen. Bij kleintjes gaart de schil voldoende mee.)
  3. Stoof de rode bietenschijfjes een 10-tal minuten in een pan.
  4. Verdeel de rode bieten- en de patisson schijfjes om en om in een ovenschaal. Doe de olijfolie, tijm en rozemarijn erover en maal wat peper boven de ovenschotel. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet hem 30 minuten afgedekt in de oven. Haal de aluminium folie er van af en zet hem vervolgens nog eens 15 minuten onafgedekt in de oven.
  5. Ondertussen zet je een droge pan op het vuur. Kneus de pistachenootjes en bak ze in de pan met een theelepel zout. Voeg nadien de sesamolie toe en haal de pan van het vuur.
  6. Wanneer de patisson uit de oven kan schep je de pistachenootjes erover.
  7. Maal tot slot nog wat pecorino fijn en strooi deze over de ovenschotel.

 

door blitsheerlijk.nl