Perzische stoofschotel met aubergine en lam - Khoresh Bademjan

ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 1 el zout
  • 50 g boter
  • 2 grote uien, in ringen
  • 1 groene paprika, in ringen
  • 450 g mager lams- of rundvlees, in blokjes
  • 200 g tomaten uit blik
  • sap van ½ citroen
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • olie om in te bakken
Bereiding
  1. Snijd de aubergine in langwerpige plakken.
  2. Leg ze in een vergiet, bestrooi ze met zout, dek ze af met een bord en laat ze een half uur staan om het bittere vocht eruit te laten lopen.
  3. Smelt de boter in een grote koekenpan en bak hierin de uien, paprika en vlees aan.
  4. Voeg tomaten, citroensap, en peper en zout naar smaak toe.
  5. Laat alles 40 minuten zachtjes pruttelen boven een zacht vuur.
  6. Spoel de aubergine plakken af en dep ze droog.
  7. Verhit wat olie in een pan en bak de plakken aubergine aan iedere zijde 5 à 7 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.
  8. Schik de plakken over het vlees en laat alles nog 10 à 15 minuten doorkoken zonder deksel, zodat het vocht indikt en een dikke saus ontstaat.
  9. Doe dan het deksel op de pan en laat het geheel nog 10 minuten pruttelen tot het vlees gaar is.
  10. Serveer met rijst.

 

Door Smulweb