Pesto pasta met aubergine, courgette en pijnboompitten

ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 kleine ajuin
  • 1 teentje look
  • 1 klein handvol pijnboompitten
  • 200 gr spaghetti
  • 200 gr pesto
  • handjevol basilicum
  • Parmezaan of pecorino naar smaak
  • olijfolie
  • peper en zout
Bereiding
  1. Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. In een aparte droge pan laat je eerst de pijnboompitten aankleuren, dit gaat heel snel dus blijf zeker bij je pan. Haal de pitjes uit de pan van zodra ze gekleurd zijn, deze pan gebruiken we nu voor de rest van het recept.Snij de courgette in blokjes, kruid met peper en bak ze kort aan in een klein beetje olijfolie, haal uit de pan van zodra ze mooi gekleurd zijn.
  3. Snipper de ajuin en de look fijn en stoof met nog een scheutje olijfolie aan in de warme pan. Snij de aubergine in kleine blokjes en voeg ook toe aan de pan, kruidt ruim met peper en zout. De aubergine slorpt veel olie op, voeg kleine scheutjes olie toe zodat de aubergine niet aanbrandt. Verlaag het vuur en stoof aan tot de aubergine heel zacht begint te worden, voeg de pesto toe en laat nog even doorwarmen. Voeg nu ook de courgetteblokjes, een deel van de pijnboompitjes en de pasta toe.
  4. Serveer in een diep bord en werk af met de laatste pijnboompitjes, wat verscheurde basilicum en wat vers geraspte parmezaan of pecorino.

 

door Hannah Dequeker