Pittige koolrabi met maïs

ingrediënten
  • 2 à 3 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 verse groene peper
  • ruim 1 tl witte-wijnazijn
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 volle tl bruin mosterdzaad
  • 1 middelgrote tomaat
  • 550 g (of blikje uitgelekte ) maïskorrels
  • 2 koolrabi's, in blokjes van ½ cm
  • zout & peper
  • 1 el citroensap
  • 1 tl garam massala
  • 2 à 3 el verse koriander
Bereiding
  1. Doe de fijngehakte gember, knoflook en peper samen met azijn en 4 eetlepels water in een blender of keukenmachine. Mix dit tot een pasta.
  2. Verhit de olie in een middelgrote koekenpan op een middelhoge warmtebron.
  3. Voeg het mosterdzaad toe.
  4. Voeg, zodra dat gaat springen, de specerijenpasta toe.
  5. Roerbak dit tot de olie zich afscheidt, na ongeveer 1 minuut.
  6. Voeg de tomaat toe.
  7. Zet de warmtebron iets lager en laat het pruttelen tot de tomaat zacht is.
  8. Doe de maïs en de koolrabi erbij.
  9. Voeg 2,5 deciliter water, het zout en de peper toe. Breng dit al roerend tegen de kook aan.
  10. Sluit de pan, zet de warmtebron laag en laat het 10-12 minuten zachtjes pruttelen.
  11. Voeg het citroensap, de garam massala en koriander toe.
  12. Roer dit door, maak het dan op smaak af met de kruiden.
  13. Laat het zonder deksel nog eens 2-3 minuten zachtjes pruttelen, af en toe roeren.

 

uit 'Madhur Jaffrey's Vegetarische Gerechten' door Madhur Jaffrey