Poké bowl

ingrediënten
  • 100 gram verse tonijn, in blokjes gesneden
  • 80 gram edamame bonen
  • 75 gram rijst, ongekookt gewogen
  • drie eetlepels mango, in blokjes gesneden
  • 1 mini komkommer, overlangs in fijne linten gesneden.
  • 1/2 avocado, in plakjes gesneden
  • een handje verse koriander
  • 1 stengel lente ui, in plakjes gesneden
  • enkele plakjes daikon
  • enkele plakje chioggia biet
  • 1 eetlepel sesamzaad

Voor de marinade

  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 koffielepel geroosterd sesamzaad
  • 1 koffielepel ketjap manis
  • 1/2 koffielepel ahornsiroop
  • 1 klein blokje Thaise gember (of gewone gember)
Bereiding
  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Zet opzij van zodra de rijst klaar is.
  2. Maak om te beginnen de marinade voor de tonijn. Meng de sojasaus, sesamolie, geroosterd sesamzaad, ketjap manis, ahornsiroop en gember in een kommetje. Snijd de tonijn in blokjes en giet de marinade over de tonijn. Terwijl je de rest van de salade maakt kan de tonijn even marineren.
  3. Spoel de edamame boontjes goed onder koud water en laat uitlekken.
  4. Neem een kommetje en begin met een laagje rijst. De rijst hoeft niet warm te zijn.
  5. Verdeel de edamame bonen, mango, komkommer en avocado over de rijst.
  6. Werk af met de daikon en chioggia biet, koriander, lente ui en sesamzaad.
  7. Verdeel tot slot de gemarineerde tonijn over de Poké bowl. Nog marinade over? Gebruik het als sausje bij de Poké bowl. 

 

door A spoonful of happiness