Pompoensoepje met geitenkaas

ingrediënten
  • 1 butternut van circa 1 kg
  • boter
  • 3 uien
  • 2 stengels (witte) selder
  • 2 teentjes look
  • 2 wortelen
  • 2 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 gr verse geitenkaas
  • peper & zout
  • 1 busseltje dille
Bereiding
  1. Maak alle groenten schoon en snij in kleine blokjes.
  2. Stoof in boter uien, selder, look en wortelen.
  3. Stoof ze mee met de rest van de groenten.
  4. Bevochtig de soep met de kippenbouillon en voeg tijm en laurier toe.
  5. Laat de soep gedurende 30 minuten op een zacht vuurtje koken.
  6. Mix de soep.
  7. Als je wil kun je hem nu zeven maar dat hoeft niet.
  8. Snij de geitenkaas in stukjes en mix die ook in de soep.
  9. Kruid af met peper en zout en serveer met gehakte dille en kleine stukjes geitenkaas.

 

door VTMKoken