Potage crème de navets

ingrediënten
  • 450 g kleine knolrapen
  • 25 g boter
  • 1 tl lepel grof zeezout
  • 225 g kruimige aardappelen
  • 900 ml water
  • zwarte peper en nootmuskaat
  • 300 ml melk
  • 4 el (opgeklopte)slagroom
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • 12 gebakken croûtons
Bereiding
  1. Schil de rapen en snij ze in kleine stukjes.
  2. Schil de aardappels en snij in kleine stukjes.
  3. Smelt de boter in de soeppan.
  4. Voeg de rapen erbij en stoof zachtjes, roer de raapjes even om zodat ze rondom rond bedekt zijn met boter.
  5. Zout toevoegen en deksel op de pan en 10 minuten laten stoven.
  6. Voeg het water erbij en de aardappelblokjes.
  7. Kruiden met nootmuskaat en peper.
  8. Deksel op de pan en zachtjes 30 minuten laten sudderen.
  9. Deksel van de pan en 10 minuten iets vocht laten verdampen door het vuur iets hoger te zetten.
  10. Met de mixer pureren.
  11. Melk toevoegen en terug aan de kook brengen.
  12. De room erdoor roeren, op smaak brengen met peper en zout en afwerken met de peterselie.

 

door Smulweb 
 

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Openingsuren juli en augustus:

Di t.e.m. Vr     10:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOPAKKET

Tel. 09 386 98 79
biopakket@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook