Quiche met bloemkool en gerookte zalm

ingrediënten
  • bladerdeeg
  • 1 bloemkool
  • 1 potje zure room
  • 300 gr gerookte zalm
  • 3 à 4 eieren (afhankelijk van de grote van de bloemkool en de bakvorm)
  • wat bieslook of snippers pijp ajuin
  • enkele roze peperbollen
  • peper & zout
Bereiding
  1. Bereid het bladerdeeg voor zoals aangegeven op de verpakking.
  2.  Snij de bloemkool in kleine roosjes, stoom of kook de bloemkool beetgaar.
  3. Snijd de gerookte zalm in snippers.
  4. Klop de eieren los en voeg de zure room toe.
  5. Kruid met peper en weinig zout ,want de gerookte zalm is al vrij zout.
  6. Voeg de bieslook en roze peperbollen toe.
  7. Roer de gestoomde bloemkool onder het eimengsel zodat de bloemkool onder het mengsel zit.
  8. Bekleed een springvorm met het bladerdeeg en vul deze met het mengsel.
  9. Werk af met wat pijp ajuin of bieslook. Bak de quiche op 210° gedurende +/- 25 min.

 

door Ann V.D.