Ravioli van koolrabi met avocado en nori

ingrediënten
  • 1 koolrabi
  • 1 rijpe avocado
  • 3 lente-uitjes
  • 1 limoen
  • 1 koffielepel wasabi (Japanse mierikswortel)
  • 1 mespunt gemalen komijn
  • 1 norivel
Bereiding
  1. Maak de koolrabi grondig schoon (schillen hoeft niet) en snijd hem in flinterdunne plakjes met behulp van een groenteschaaf. Verdeel de koolrabi over een schaal en kruid met zwarte peper, een beetje zout, olijfolie en het sap van een halve limoen. Meng voorzichtig en zet even opzij.
  2. Snipper de lente-uitjes fijn. Snijd de avocado open, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Prak de avocado fijn met de wasabi, de komijn, een scheutje olijfolie en het sap van de andere halve limoen. Breng op smaak met peper en zout, en meng er tot slot de helft van de fijngesnipperde lente-uitjes door.
  3. Leg enkele plakjes koolrabi open op het werkblad en lepel er wat van de avocado op. Leg er telkens een tweede plakje koolrabi op om een ravioli te krijgen.
  4. Rooster het norivel even droog in een hete pan. Let op, dit gaat heel snel!
  5. Schik de ravioli van koolrabi op de borden, verkruimel de nori erover en strooi de rest van de lente-ui erover. Werk af met wat limoensap en olijfolie.

 

door Pascale Naessens