Risotto met boterraapjes en sesam

ingrediënten
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje fijngesnipperde knoflook
  • 1 gele paprika, in kleine stukjes
  • 1 l groentebouillon
  • 80 g fijngesnipperde ui
  • 280 g risotto rijst
  • 10 cl witte wijn
  • 100 g kikkererwten uit blik
  • 50 g boter
  • 50 g mascarpone
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 4 boterraapjes, in partjes
  • sap van 1 citroen
  • 1 el sesamolie
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • 2 fijngesnipperde lente uitjes
  • versgemalen zwarte peper - fijn zeezout
Bereiding
  1. Stoof de knoflook aan in een weinig olijfolie, voeg de paprika toe en blus met groentebouillon. Breng aan de kook en laat tien minuten zachtjes verder koken. Mix de bouillon met behulp van een staafmixer fijn, passeer door een zeef en houd warm.
  2. Stoof de ui glazig in wat olijfolie, voeg de rijst toe en laat de rijst meestoven tot wanneer hij glazig wordt. Blus met witte wijn en voeg geleidelijk aan de warme bouillon toe tot deze is opgenomen en de rijst gaar is (ongeveer 18 minuten). Voeg de kikkererwten toe en neem de risotto van het vuur. Roer de boter, mascarpone en de parmezaan door de risotto.
  3. Doe de raapjes in een kookpan en zet ze net onder in water met een snuifje zout. Voeg het citroensap en de sesam olie toe. Laat zachtjes gaarkoken en giet af. Voeg de sesamzaadjes en de fijngesnipperde lente-ui toe en kruid met peper en zout.
  4. Verdeel de risotto over de borden en schik er de gele raapjes over.

 

door Njam.tv