Risotto met prei en shiitake

ingrediënten
  • 300 g risottorijst
  • 4 prei, in halve ringen
  • 500 g shiitake paddenstoelen
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • 25 ml witte wijn
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout
Bereiding
  1. Stoof de prei 15 minuutjes in de olijfolie gaar. Roer regelmatig om. Kruid bij met peper en zout en zet even opzij.
  2. Bak in dezelfde pan de shiitakes kort aan op een hoog vuur. Kruid ook met peper en zout en zet even opzij.
  3. Breng de kippenbouillon aan de kook.
  4. Stoof de sjalotten glazig in de boter in een grote pan. Voeg de knoflook toe en laat 2 minuten zachtjes meebakken. Schep er dan de rijst bij en bak de korrels glazig.
  5. Blus met de wijn en laat de alcohol verdampen. Schep er dan een pollepel bouillon bij en roer regelmatig. Vanaf dat het vocht is opgenomen voeg je opnieuw een pollepel bouillon toe. Herhaal tot de bouillon op is.
  6. Roer de prei, de shiitakes en de parmezaan door de risotto. Verdeel over de borden en serveer.

 

door 15 gram

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Openingsuren juli en augustus:

Di t.e.m. Vr     10:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOPAKKET

Tel. 09 386 98 79
biopakket@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook