Roergebakken kalkoen met spitskool en gember

ingrediënten
  • stukje gemberwortel (ca. 1 cm)
  • 2 el sherry
  • 2 el ketjap
  • 1 tl sambal
  • 1 tl citroensap
  • 200 g kalkoenfilet
  • 500 g spitskool
  • 1 kleine gele paprika
  • 2 bolletjes gember
  • 1 el olie
  • 1 teentje knoflook
  • peper & zout
Bereiding
  1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  2. Maak een marinade van de gemberwortel, de sherry, de ketjap, de sambal en het citroensap.
  3. Snij de kalkoenfilet in blokjes.
  4. Marineer het vlees 1 uur in de koelkast in het mengsel.
  5. Maak de spitskool schoon en snij de spitskool in repen.
  6. Maak de paprika schoon en snij in blokjes.
  7. Snij de gember klein.
  8. Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de kalkoen in enkele minuten bruin.
  9. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  10. Voeg de paprika, de spitskool en de gember toe en roerbak het gerecht in 8 minuten verder gaar.
  11. Maak het gerecht op smaak met peper en zout.