Rundslapjes met selder en gember (Sai kan ow jok)

ingrediënten
  • 300 g rundvlees (flinterdun gesneden)
  • paar plakjes verse gember (naar eigen smaak)
  • 1 teentje look
  • 1/2 rode paprika
  • 400 g selder
  • 1 kopje rund- of gevogelte bouillon
  • 2/3 tl zout
  • 2/3 tl suiker
  • 1 tl lichte sojasaus
  • 2 tot 3 tl maïzena
  • 1 tl rijstwijn of sherry
  • arachideolie
Bereiding
  1. Snij de selder in reepjes van een halve centimeter.
  2. Meng het rundvlees met het zout, de suiker en een halve tl maïzena.
  3. Verhit de olie in de wok. Roerbak het vlees 1 minuut op hoog vuur.
  4. Neem het vlees uit de wok en hou opzij.
  5. Verhit opnieuw de wok. Bak de gember en de knoflook 15 seconden op een heel hoog vuur in 3 tl olie. Voeg daarna de selder toe. Roerbak opnieuw 15 seconden. Voeg daarna de bouillon en de paprika toe.Goed mengen.
  6. Breng op smaak met sojasaus, zout en suiker.
  7. Breng aan de kook.
  8. Voeg nu opnieuw de rundslapjes toe en de rijstwijn of de sherry.
  9. Bind met maïzena.
  10. Dien op, serveer met gekookte witte rijst bij.