Salade met blauwe kaas en rode bessen

ingrediënten
  • 400 g kipfilets
  • 250 g blauwe kaas
  • 400 g gemengde sla
  • 250 à 500 g rode bessen
  • enkele braambessen
  • 4 el zonnebloempitten
  • boter
  • olie


Dressing:

  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el appelsap
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 tl honing
Bereiding
  1. Kruid de kipfilets met peper en zout.
  2. Verwarm 2 el olie samen met 2 el boter in een koekenpan, bak hierin de kipfilets aan beide zijden goudbruin en gaar.
  3. Snij het vlees in plakjes.
  4. Verbrokkel de blauwe kaas en rits de besjes los van hun steeltjes.
  5. Doe de dressing ingrediënten in een bokaal met schroefdeksel en schud krachtig.
  6. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
  7. Doe de sla in een kom en schep er de zonnebloempitten, de rode bessen, de blauwe kaas en de kip door.
  8. Besprenkel met de dressing en garneer met de braambessen.