Salade met geitenkaas en avocado

ingrediënten
  • 1/2 krop radicchio
  • 1/4 krop Batavia - of ijsbergsla
  • 2 avocado's
  • citroensap
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 1 el balsamico - azijn
  • versgemalen zwarte peper & zout
  • 4 el olijfolie
  • bosje basilicum
  • 1 1/2 el pijnboompitten
Bereiding
  1. De sla wassen, droog slaan, kleiner scheuren en over 4 borden verdelen.
  2. Het vruchtvlees van de avocado's in niet te dikke halve plakken snijden en met citroensap besprenkelen.
  3. De geitenkaas in even grote en dikke stukjes snijden.
  4. De avocado over de salade verdelen en de geitenkaas erop leggen.
  5. De azijn uit roeren met peper en zout en de olijfolie er straalsgewijs bij kloppen zodat een gladde saus ontstaat.
  6. De basilicumblaadjes fijnhakken en erdoor roeren.
  7. De pijnboompitten in een droge koekenpan licht roosteren.
  8. De saus over de kaasstukjes schenken en met de geroosterde pitjes bestrooien.

 

door Tournedos