Salade met krieltjes, Romeinse sla en cheddar

ingrediënten
  • 50 g krieltjes in de schil
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl grof zeezout
  • 3 takjes tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 rode uien
  • 1 krop Romeinse sla
  • 150 g belegen cheddar
  • 75 g zonnebloempitten
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el zoete sojasaus
Bereiding
  1. De krieltjes schoonboenen, droogdeppen en in de verhitte olie met het zeezout rondom bruinbakken.
  2. De pit temperen en na 12 minuten bakken de afgestroopte tijmblaadjes erover strooien.
  3. De aardappeltjes in 10 minuten verder gaarbakken. Ondertussen de uien in ringen snijden, de sla wassen, kleiner scheuren, de cheddar korrelig afschaven of verbrokkelen.
  4. De zonnebloempitten omschuddend in een verhitte koekenpan goudbruin roosteren en direct uit de pan nemen.
  5. De aardappelen uit de pan nemen en de uiringen in het achtergebleven vet snel goudbruin bakken.
  6. Met de azijn en de sojasaus afblussen en de uien met de iets afgekoelde aardappelen omscheppen.
  7. Alles in een wijde slaschaal omscheppen en met de zonnebloempitten bestrooien.